Oskaris de Elfde, de nieuwe Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar, wordt zondagmiddag 18 januari voorgesteld in wijkcentrum de Hille. Samen met zijn of haar ook erg jonge Adjudant is hij met carnaval alle dagen in de residentie van de carnavalsstichting. Voor het zover is wordt eerst de CD van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival gepresenteerd. De zaal gaat open om 14.00 uur.

De mooiste zeven carnavals krakers van het Ossekoppenrijk zijn in de studio van het Popcollectief opgenomen. Grootvorst Maikel en Adjudant Melvin geven het startsein voor de gratis download van de muziek op kliknieuws.nl. Dank zij de sponsoren zijn alle liedjes gratis beschikbaar. Bij de presentatie zingen de clubs hun lied nog eens live. Waarbij in ieder geval Kiep Kwajt als begeleidende kapel aanwezig is.  Winnaar van het MCLF de Hekkesluiters zingt haar Maaslandse Smaakkraker “Ode aan de bierdrager”.
Daarna is het tijd voor de jeugd. Onder toeziend oog van de Jeugdhoogheden uit Oss, Berghem en de Jeugdprins uit Megen die 1 dag eerder is onthuld, wordt de elfde Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar bekendgemaakt. De dansgardes verzorgen een mooi optreden. Er is ruime gelegenheid de kakelverse Jeugdgrootvorst en –adjudant te feliciteren. Gratis entree, de zaal sluit om 18.00 uur.

Vrijwilligers-gezocht

Volg ons op .....

ROKPraot aanmelden

Ga naar boven