Op het traditionele Elf Elf bal van Prinselijke Carnavals Stichting De Raauw Ossekar zijn afgelopen zaterdag 29 oktober de Grootvorst en JeugdGrootvorst van het 55ste seizoen onthuld.

Facebook aankondigingen 11 11 bal 2022

 

Het Elf Elf bal van P.C.S. De Raauw Ossekar vindt plaats op zaterdag 29 oktober in wijkcentrum De Hille in Oss en begint om 19:30 uur, gratis entree.

Grootvorst Niels dun Urste en Adjudant Jeroen hebben vorig jaar maar ‘half’ seizoen gehad daarom zullen zij ook in ons jubileumjaar (5x11) de scepter zwaaien.

Voor de eerste keer zal ook ons Jeugdkoppel worden onthuld tijdens het Elf Elf bal. JeugdGrootvorst(in) Oskaris XVII en JeugdAdjudant(e) zullen rond de klok van acht uur worden onthuld. Daarom starten we die avond om half acht.

Oh ja, gelegenheid tot het feliciteren van ons nieuwe Jeugdkoppel kan tijdens ons evenement Jeugd 2.0 op 22 januari 2023.

Een traditie van het Osse Carnaval gaat verloren: er komt geen opvolger van het Maaslands Carnaval Liedjes Festival (MCLF).

39 edities heeft Prinselijke Carnaval Stichting De Raauw Ossekar mogen verzorgen van dit evenement. Vele muzikale deelnemers en kapellen hebben bij het Liedjesfestival grote successen gekend.

De 40ste keer werd afgelast wegens corona. daarna was een opgefriste opvolger van het muzikale feest bedacht; het "Groot Ossisch Muziekspektakel". Door te weinig deelnemers en ook weer corona kon ook dit feest niet doorgaan.

In de loop der jaren heeft de MCLF-commissie ‘gesleuteld’ aan de formule. Maar de leidraad - originele tekst en muziek en live gebracht - werd niet los gelaten.
In de loop der jaren is het aantal deelnemers sterk afgenomen, maar ook de belangstelling voor dit evenement. De commissie is van menig dat er momenteel niet genoeg draagvlak is voor een vervolg. Daarom is besloten dat het 39ste MCLF de laatste is geweest.

Alle personen die op één of andere manier mee hebben geholpen aan dit evenement; bedankt voor jullie inzet.

MCLF logo los

Dit jaar geen 4 dagen Carnaval bij P.C.S. De Raauw Ossekar, maar toch nog 2 middagen (het tijdsbestek was voor ons te kort).

Tijdens Carnaval zijn wij op zaterdagmiddag en zondagmiddag open van 13:00 – 18:00.Alaaf trans
Natuurlijk in onze vertrouwde Residentie Wijkcentrum de Hille aan de Looveltlaan 25.

De middagen zullen in het teken staan van de Jeugd.Ons Annie Maasie zal optreden natuurlijk met onze Knuffelolifant Rokkie.
De Ieniemienies en de Dansgarde zullen hun dansen laten zien.
Het één en ander wordt muzikaal verzorgd door de DJ’s van Show Time.

De beroemde Kinderbar is er ook en de Rokkie Kidskaart. Genoeg ingrediënten om er met z’n alle weer gezellige middagen van te maken. Oh ja voor de opa’s, oma’s, papa’s en mama’s de bar is ook geopend met een drankje voor een heel schappelijk prijsje. Heb je nog gele Raauw Ossekar munten, vergeet ze niet mee te nemen ze zijn nog steeds geldig.
Jammer genoeg is het aantal personen gelimiteerd. Dus vol=vol.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 25 januari 2022 zijn er de nodige versoepelingen aangekondigd.
Alleen voor Carnaval in het algemeen zijn het niet de versoepelingen die we gehoopt hadden.
“Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan.” Een zittend Carnaval is geen Carnaval.
Kortom, ook voor de Raauw Ossekar dit jaar helaas weer geen Carnaval. (Carnaval 2023 start op 18 februari).

We zijn met de voorbereiding bezig voor een Carnavaleske (buiten) activiteit.
Zeer binnenkort ontvang je hier informatie over.

Vrijwilligers-gezocht

Volg ons op .....

Ga naar boven