Zondagmiddag 15 januari 2017 is het nieuwe jeugd duo van de Raauw Ossekar onthuld; Oskaris de dertiende en zijn Adjudant kunnen nu samen met hun Jeugd Raad en Ieniemienie Dansgarde een geweldig carnaval gaan vieren. Kyan Timmermans en Jobeanto Megens gaan de mooie vier dagen voorop in de polonaises in de Hille.

Kyan is 12 jaar en gaat naar de Mytylschool Gabriël in den Bosch. Hij is aan alle kanten met carnaval ingesopt; opa, vader, moeder, broertje, allemaal zijn zij druk bezig met dit mooie feest. Hij hejeugd onthulling 2017 322kleft ook twee keer prijzen gewonnen in de Jeugdoptocht van Oss. JeugdAdjudant Jobeanto was tot op deze dag Oskaris XII, het komende seizoen gaat hij Kyan helpen als zijn steun en toeverlaat. Jobeanto zit op Hooghuislyceum West in Oss en heeft ook nog een zusje bij de Dansgarde.

Over het carnaval denken de beide heren als volgt; het wordt een kei leuk feest en we gaan veel dansen en springen! Favoriete muziekjes zijn; “Broek uit op je hoofd” en liedjes van Stef Ekkel. Over de meiden van de Dansgarde hebben zij –wijselijk- niet veel opmerkingen. Maar het is geen geheim dat Oskaris XIII een klein oogje op iemand heeft laten vallen!

Beide jongeheren zeggen stellig dat zij de scepter niet kwijt zullen raken. En dat ze het liefst een frietje of een pizza eten. Dus dat komt helemaal goed met het jeugdcarnaval in de Hille.

De Dansgardes hebben van een nieuwe sponsor fraaie trainingspakken gekregen. BM Elektrotechniek van Bjorn Malot helpt hen zo van de koude rillingen in de wintertijd af.

En; Grootvorst Edwin I heeft deze middag de website voor het downloaden van de beste Maaslandse Carnavalskrakers gestart. Op www.kliknieuws.nl zijn alle zeven in de studio opgenomen liedjes van het Maaslands Carnavals Liedjes Festival gratis te downloaden. Dit kan tot het Halfvastenfeest.

Vrijwilligers-gezocht

Volg ons op .....

ROKPraot aanmelden

Ga naar boven