Carnavals stichting de Raauw Ossekar zet voor de 9e keer het Dansgarde Festival op de planken van D’n Iemhof.

IMG 4164Dansgardes of Dansmariekes zoals ze ook wel worden genoemd uit de wijde omgeving komen hiervoor naar Oss. Showdansen, Gardedansen met de hele dansgroep, maar ook solo’s staan op het programma.

Zondagmiddag 28 februari om 12.45 uur start deze wervelende en kleurrijke voorstelling. Vooral bij de showdansen wordt flink uitgepakt.

Deze editie komen de meeste dansgroepen uit de omgeving van Oss, zoals Berghem, Megen, Grave, Boven- en Beneden Leeuwen. Maar ook vanuit het verre Gouda worden dansen gepresenteerd.
Er zijn verschillende leeftijdscategorieën. Minioren, junioren, jeugd en senioren doen hun uiterste best om het publiek maar ook de aanwezige jury te imponeren. De jury is vooral aanwezig om alle dansgroepen positieve tips mee te geven. Alhoewel er natuurlijk ook die geweldig grote beker is voor dìe groep die zich het mooist presenteert.


De zaal is geopend vanaf twaalf uur en het programma is afgelopen om 16.45 uur. Er wordt een kleine entree gevraagd; volwassenen betalen  € 2,-, onder de zestien jaar is dat € 1,-.