Al voor de achtste keer wordt het Dansgarde festival door de Raauw Ossekar georganiseerd in D’n Iemhof. Meer dan 120 dansers en danseressen vertonen dan hun beweeglijke kunsten op het podium.  Gardedansen, showdansen, solodansen in de categorieën minioren, jeugd, junioren en senioren zijn te bewonderen. IMG 1654kl
Maar liefst vijfendertig keer laten de dansgroepen een waar spektakelstukje in fantasierijke kleuren zien. De deelnemers komen uit het hele land voor deze ongedwongen, gezellige middag in Oss.
 
De dansgroepen worden vaak begeleid door hun eigen Carnavals Hoogheden die er al snel een feestje van maken. Er is een deskundige jury, die zonder een winnaar aan te wijzen vooral positieve feedback meegeeft. De enige prijs deze middag is die voor het origineelste optreden. Deze wordt toegekend door onder andere de Osse Jeugdprins en de Jeugdgrootvorst van de Raauw Ossekar. Vorig jaar nam de dansgroep van de Braoiers uit Beneden Leeuwen deze reuze wisselbeker mee over de Maas. Welke groep zal het dit keer worden????
De entree is tot 16 jaar 1 euro,  vanaf 16 jaar 2 euro. De zaal is open vanaf 11 uur en de eerste dans begint om 12 uur. Rond 17.00 uur is het einde van de middag.