go oordopjes 1Het is een goede raad van alle orendoktoren; weest zuinig op uw flappers want voor je het weet zit je in een ijzige stilte. Als het goed is zet de DJ zijn schuiven niet voortdurend in de bovenste stand. Want daar gaan ook de edele delen van uw correspondent van piepen. Let u er een beetje op: zet de buggy met uw kroost niet voor die grote zwarte dozen in de zaal. Want dan is het uw eigen schuld als uw kroost later niet naar u luistert….

Zo, dat is weer genoeg moraal. Carnaval valt dit weekeinde Brabant binnen als een donderbui op een hete zomerdag. Tijd voor feest voor iedereen. Sommigen zijn al te vroeg begonnen met feesten en zijn deels al omgevallen.

go oordopjes 2Zo ook Grootvorst Jeffry die met een thermometer in zijn edele delen ligt te wachten tot de temperatuur tot een acceptabel niveau is gedaald. Ontzettend sneu natuurlijk, maar ja. Als je zo de hand licht met het protocol, dan kun je een klap van de Heer verwachten; carnaval blijft tenslotte een van huis uit rooms feestje… Grooote Oren heeft er genoeg voor gewaarschuwd! Ondertussen staan er in het wild al invalsters klaar om cruciale taken over te nemen mocht het nodig zijn. Een goede zaak, waarschijnlijk hangen zij de scepter niet zomaar aan een kapstok….

En wat te denken van de Mutsenklup van de ROK, zou die sterk genoeg zijn om alle virussen te verslaan? De Raad van Elf is al wat uitgedund, dus hopelijk eten zij braaf iedere ochtend hun Brintaatje met Jägermeister om de kwade geesten te verdrijven.

go oordopjes 3En dan nog een van het genre “wist je dat?” Bij de Sleuteloverdracht, afgelopen zondag,  meenden On en Heil, de Jeugdhoogheden van de Raauw Ossekar, dat zij best even ongestraft hun steek dwars op het bolletje konden zetten. Tsja heren, dat valt nog te betwijfelen.

go oordopjes 4Zaterdag avond tussen 8 en 9 komen Stadsprins Sander en Adjudant Jeroen op bezoek bij hun Raauw Ossekar. Als voorbereiding op dit hoog bezoek is Grooote Oren even op onderzoek gegaan. Want de vraag is natuurlijk; houd onze Stadsprins nog steeds alle ballen in de lucht? Ik kan het u zeggen; ook daar laten de kippen hun veren een beetje strijken hoor. Kijk zelf maar!

 

Het motto voor carnaval van Grooote Oren; vertel schitterende verhalen, maar houdt het wel luchtig!!!

Grooote Orengrooote oren