Grootvorst Jack dun Twidde Adjudant LesleyDe nieuwe Grootvorst en Adjudant zijn in een goedbezochte Hille onthuld.
Via een parodie op de melodie van Normaals oerend hard werd hij bekend gemaakt.
Jack Coolen draagt dit seizoen de scepter van Prinselijke Carnaval Stichting De Raauw Ossekar en doet dit samen met zijn zoon Lesley.

op de camping hoogheden 1Onze Hoogheden Sander en Jeroen hebben letterlijk de smaak van hun winnende Smaakkraker lied goed te pakken. Zelfs op een zonnige voorjaars-campingdag staat het vocht tot aan de lippen bij het maken van een nieuw lied. Opoffering, volharding en steeds meer inspiratiebronnen gooien zij in de strijd voor een daverende come-back bij het 39e MCLF op 23 november.

Natuurlijk breekt voor iedereen de vakantie binnenkort aan. Toptijd om te relaxen, mooi bruin te kleuren, nieuwe ontdekkingen en tussendoor ook muzikaal bezig te zijn. Op het strand, op het terras, gewoon thuis in de tuin; het is altijd een goed moment om een nieuwe carnavalskraker te maken. Zing het zachtjes en zing het luid, tot je buren spontaan mee gaan zingen. Dan heb je in ieder geval het meezinggehalte getroffen.

P.C.S. de Raauw Ossekar zet voor de 12e keer het Dansgarde Festival op de planken van D`n Iemhof. Dansgardes of Dansmariekes zoals ze ook worden genoemd komen uit de wijde omgeving hiervoor naar Oss.Daaltrappers OriginaliteitsPrijs 2018
Showdansen, Gardedansen met de hele dansgroep, maar ook solo`s staan op het programma. Zondagmiddag 24 maart 2019 om 12:00 uur start deze wervelende en kleurrijke voorstelling. Vooral bij de showdansen word flink uitgepakt.
Deze editie komen de meeste dansgroepen uit de omgeving van Oss, zoals Megen, Geffen en Schaijk. Maar ook vanuit het verre Enschede, Noordwijk en Veldhoven worden dansen gepresenteerd.
Er zijn verschillende leeftijdscategorieën. Minioren,junioren,jeugd en senioren doen hun uiterste best om het publiek maar ook de aanwezige jury te imponeren.
De jury is vooral aanwezig om alle dansgroepen positieve tips mee te geven. Alhoewel er natuurlijk ook die geweldige grote beker is voor de groep die zich het mooist presenteert.
Welke groep zal dit jaar de grote wisselbeker mee naar huis nemen?????????
De entree is tot 16 jaar €1 , vanaf 16 jaar €2.
De zaal is open vanaf 11 uur. De eerste dansen zullen om 12:00 uur beginnen.

Zondagmiddag 20 januari werd in een gezellige gevulde wijkcentrum De Hille JeugdGrootvorst Oskaris XV en JeugdAdjudant Merlijn onthuld bij Prinselijke Carnavals Stichting de Raauw Ossekar.Oskaris XV Adjudant Merlijn

Toch was het een bekend gezicht voor de aanwezige: Nog geen 15 minuten eerder had hij afscheid genomen als Oskaris XIV. Sten van Herpen is ook JeugdGrootvorst Oskaris XV. Navraag bij President Mari. “Sten is afgelopen Carnaval ziek geweest. Hij heeft nauwelijks plezier kunnen beleven aan zijn JeugdGrootvorstschap. Wij vonden dat hij nogmaals de jeugd mag aanvoeren.” Ook de Grootvorst Sander dun Urste is in zijn nopjes. Want Sten is zijn zoon, kunnen ze SAMEN de scepter zwaaien bij de Raauw Ossekar.

Opening Download pagina 2019

Zondagmiddag 20 januari werd de ‘Eerste’ CD van het 38ste MCLF aangeboden aan het Boerenbruidspaar Caat en Tinus, StadsPrins Gerard dun Urste en Adjudant Frits en Grootvorst Sander dun Urste en Adjudant Jeroen.
Gezamenlijk drukte zij op een levende knop waarmee de downloadpagina van het 38ste MCLF werd onthuld.

Op de downloadpagina staan de 5 finalisten en  de SmaakKraker winnaar. Deze carnavalsliedjes kunnen gratis gedownload worden.
De downloadpagina is bereikbaar via de banner op de website van Kliknieuws (www.kliknieuws.nl/regio/oss).

Bijna alle finalisten brachten die middag hun carnavalslied nogmaals ten gehore.
De Carnavalsliedjes kunnen gratis worden gedownload dankzij een zestal sponsors. Tot het halvastenweekend kunnen ze gedownload worden.

38ste mclf download

Vrijwilligers-gezocht

Volg ons op .....

ROKPraot aanmelden

Ga naar boven