Logo 55jaar ROK finDit jaar is het 55 jaar geleden dat Nico den Hollander een ingezonden brief schreef naar het wijkblad in de Ruwaard waarin hij vroeg waarom er geen Carnavalsvereniging of Boerenkapel in de Ruwaard bestond. In dat mooie jaar 1968 was dat de aanleiding om de Raauw Ossekar op te richten. Dit jubileum kan niet zomaar voorbijgaan. Tijd om te gaan praten met Mari van Thiel en Wil Panneman, al veel jaren actief bij de Raauw Ossekar. Mari mocht zich 2x Adjudant noemen en is sinds 10 jaar president. Wil Panneman was Grootvorst in het seizoen 1991-1992 en heeft daarna zowat alle functies gehad binnen de club.

We hebben een nieuwe JeugdGrootvorst. Tijdens ons Elf Elf bal op 29 oktober stapte Jeugdgrootvorst Oskaris XVII (Bram) en JeugdAdjudant Daan uit het bekende Ossekarretje.
Samen met GrootvorRaauw Ossekar Jeugdkoppel 22 23 NMJFotoworks 1 1 webst Niels dun Urste en Adjudant Jeroen zullen zij voorgaan in de polonaises bij De Raauw Ossekar.
Jammer genoeg heeft de nieuwe JeugdGrootvorst nog geen receptie gehad. Deze bieden wij hem aan zondagmiddag 22 januari 2023 tijdens Jeugd 2.0.

Dit wordt de zesde editie van Jeugd 2.0, het word een keigezellige middag, met voor elk wat wils.

Tijdens Jeugd 2.0 kan een bezoekende JeugdHoogheid (JeugdPrins(es), Jeugd Grootvorst(in) of …) zijn/haar vereniging presenteren, met bijvoorbeeld een optreden van zijn/haar dansgarde of een korte act. En natuurlijk een speech waarin de JeugdHoogheid de nieuwe JeugdGrootvorst Oskaris XVII kan feliciteren.

 Het beloofd weer een gezellige carnavalsmiddag voor jong en oud te worden in de Wijkcentrum de Hille, de residentie van de Raauw Ossekar. Zaal open om 13:30. Gratis toegang.

 

Op het traditionele Elf Elf bal van Prinselijke Carnavals Stichting De Raauw Ossekar zijn afgelopen zaterdag 29 oktober de Grootvorst en JeugdGrootvorst van het 55ste seizoen onthuld.

Facebook aankondigingen 11 11 bal 2022

 

Het Elf Elf bal van P.C.S. De Raauw Ossekar vindt plaats op zaterdag 29 oktober in wijkcentrum De Hille in Oss en begint om 19:30 uur, gratis entree.

Grootvorst Niels dun Urste en Adjudant Jeroen hebben vorig jaar maar ‘half’ seizoen gehad daarom zullen zij ook in ons jubileumjaar (5x11) de scepter zwaaien.

Voor de eerste keer zal ook ons Jeugdkoppel worden onthuld tijdens het Elf Elf bal. JeugdGrootvorst(in) Oskaris XVII en JeugdAdjudant(e) zullen rond de klok van acht uur worden onthuld. Daarom starten we die avond om half acht.

Oh ja, gelegenheid tot het feliciteren van ons nieuwe Jeugdkoppel kan tijdens ons evenement Jeugd 2.0 op 22 januari 2023.

Een traditie van het Osse Carnaval gaat verloren: er komt geen opvolger van het Maaslands Carnaval Liedjes Festival (MCLF).

39 edities heeft Prinselijke Carnaval Stichting De Raauw Ossekar mogen verzorgen van dit evenement. Vele muzikale deelnemers en kapellen hebben bij het Liedjesfestival grote successen gekend.

De 40ste keer werd afgelast wegens corona. daarna was een opgefriste opvolger van het muzikale feest bedacht; het "Groot Ossisch Muziekspektakel". Door te weinig deelnemers en ook weer corona kon ook dit feest niet doorgaan.

In de loop der jaren heeft de MCLF-commissie ‘gesleuteld’ aan de formule. Maar de leidraad - originele tekst en muziek en live gebracht - werd niet los gelaten.
In de loop der jaren is het aantal deelnemers sterk afgenomen, maar ook de belangstelling voor dit evenement. De commissie is van menig dat er momenteel niet genoeg draagvlak is voor een vervolg. Daarom is besloten dat het 39ste MCLF de laatste is geweest.

Alle personen die op één of andere manier mee hebben geholpen aan dit evenement; bedankt voor jullie inzet.

MCLF logo los

Vrijwilligers-gezocht

Volg ons op .....

Ga naar boven