WE MAGGEN WEER! TIJD VOOR HET 11-11 BAL!!!

De eerste feestavond in het carnavalsseizoen van de Raauw Ossekar is het Elf-Elf bal. Een avond van oud en nieuw; afscheid van de Ouwe (Grootvorst en Adjudant) van het vorigIMG 6290kl seizoen en de hartelijke verwelkoming voor de Neie. Ook bij de Dansmeiskes of Raad van Elf is er soms een wisseling van de wacht. Bij een Elf Elf bal hoort ook wat protocol, wat in tempo -maar met gepast respect- afgewerkt wordt.
Rond half tien weten we wie het zijn: de Grootvorst van het nieuwe seizoen samen met zijn steun en onverlaat. We hebben hun familie vaak al met een nonchalante uitdrukking onopvallend rond zien hangen in de zaal. Op het moment suprême vertonen de President en gevolg zich op het podium, in stemmig zwart met rode strik, inclusief steek met 1 tot 4 veren. En even daarna weten we het. Met wie onze bezoekers, onze vrijwilligers, de collega- Grootvorsten en de Stadsprins, de Dansmeisjes en niet te vergeten de Raad, het tot het volgende Elf-Elf bal moeten doen. Met wie we bier moeten drinken, met wie we op uitgaande bezoeken gaan, wie de volgende dag meehelpt de zaal op te ruimen, wie de medailles uitreikt, wie voortdurend aan het woord is bij onze feesten.

IMG 6340kl

Met wie we veel gaan lachen en plezier maken. Het stel dat onze Hofdame gaat vermaken en errug trots zal zijn op hun Dansgarde. Als dat allemaal bekend is geworden, geven wij de nieuwe Hoogheden een hand of een zoen. We zeggen ook iets aardigs tegen hen en krijgen in ruil daarvoor een mooie medaille. Die moeten we dan het hele jaar dragen op ons kostuum of kiel!
Dit grote nieuws vindt je al snel op onze website en Facebook. Bij de pers wordt het meestal pas de volgende dag luidkeels wereldkundig gemaakt. Dan staat de Raauw Ossekar weer even in de kijkerd met haar nieuwe Grootvorst en Adjudant.

Kom je ook meekijken wie het wordt?