Je merkt het aan alles; het is bijna carnaval. Er wordt hard gesjouwd in de wagenbouwloods onder de bezielende leiding van opperbouwvakker Leroy. Ons President heeft alvast nieuwe aandelen Bouwmanbal gekocht en de spaarkas is geplunderd door Wil die reuzedorst krijgt alleen al bij de gedachte aan die berg muntjes.

De meiden van de Dansgarde en de Ieniemienies trainen tot ze er bijna bij neervallen, maar gelukkig rapen de trainsters hen steeds bij elkaar met de belofte van een overheerlijk glaasje ranja. Is het daarmee klaar voor het Feest der Feesten? Nee hoor.

Bij Adjudant Jan kun je je karretjes en medailles op laten poetsen, want niemand kan dat zo goed als hij. En Grootvorst Jeffry zint er op hoe hij dit seizoen nog meer protocollaire regeltjes aan zijn Grootvorstelijke laars kan lappen. Dat gaat niet meevallen, want de revers van zijn billentikker hangen al aardig vol met verboden materiaal. En onze Jeugdhoogheden Destin en Leroy zijn volop in training op de bowlingbaan, want die willen natuurlijk de beste zijn. Er worden alvast ballonnen opgeblazen om de Hille te versieren, want schone lucht schijnt schaars te worden.

Grooote Oren ziet ook de dames van de planning zwoegen om op tijd de man en vrouw- bezetting in de Hille voor elkaar te krijgen. Zo krijgt Ans grooote oren van het telefoneren en Nicolle schrijft hele pennen leeg op de laptop om de roosters te vullen. Dat gaat vast helemaal goed komen. Zou je denken….. Want Grooote Oren zou zijn naam niet waardig zijn als hij het gezucht van de dames niet hoorde. Het valt blijkbaar niet mee om het rooster goed te vullen. Al veel aanmeldingen van ons dreamteam vrijwilligers, maar nog lang niet genoeg. Wie helpt nog mee om dit te laten lukken?Carnavalkanjer 2024

Grooote Oren is in conclaaf gegaan met de President en samen hebben zij het plan opgevat om alle kanjers die zich met de carnavalsfeesten inzetten te belonen met een fraaie jaar-button om kiel, polo, sjaal of muts mee te versieren. Die houden we er de komende jaren in: steeds een plaatje met een nieuw jaartal. Als kleine extra waardering voor de inzet met carnaval. Dit jaar een button, volgende jaren misschien een mooi rondje om op te naaien. Wie weet…

Voor jou ook zo’n collectors button? Meld je dan nog heel gauw aan bij de dames op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Grooote Orengrooote oren