Zondag middag komen er zo’n 200 dansmariekes naar Oss. Dan breekt het ROK Dansgardefestijn los. Van half een tot half vijf kun je genieten van maar liefst 40 show en garde dansen. Een mooie afsluiting van het carnavalsseizoen, waar heel veel mensen veel plezier aan beleven. Het zouden er nog veel meer kunnen zijn, ware het niet dat de organisatie van de optocht meende dat Halfvasten best een weekje eerder kan. Dan is er minder concurrentie van andere optochten schijnt de gedachte daarachter te zijn. Gek toch, Kerstmis of Pasen spreiden we toch ook over twee weken om zo de pastoor te ontlasten? Of om de piekdrukte bij de slager en de Jumbo te verlagen?


Gelukkig zitten deze feestjes qua bezoekers elkaar niet al te veel in de weg. Jammer alleen dat onze Grootvorst en Adjudant nu niet mee kunnen om de praalwagen van de Raauw Ossekar van de plek te duwen. Want er ligt dan wel een nieuwe jarretel gordel om de aandrijving, maar komt die van de AC-tion, de PABO gids of uit een betrouwbare garage? Want ons Harrie sjouwt op zijn fietsje stad en land af om het goedkoopste in te kopen. Grooote Oren vindt het nogal dubieus hoe het is uitgevoerd. Hoe poreus zijn de bandjes? En wie zegt dat er genoeg brandstof in die Jumbotrekker zit? Dat ding loopt tenslotte niet op Schrobbeler, dan zou Stadsadjudant Jeroen de tank nog wel even bij kunnen vullen. De Raauw Ossekar heeft tenslotte wel een traditie (3x) als het gaat om langdurig oponthoud in de optocht….


Maar goed, laten we vertrouwen hebben in de door Stadsprins Sander met zilver bekroonde chef Technisch van de wagenbouw. De wagen haalt de eindstreep en wint een mooie prijs! Er schijnt zelfs blauwblauw geregeld te zijn om Adjudant Jan in noodsituaties naar de plek des onheils te vervoeren.


go poppen 3Even terug naar het Dansfeestje in Hooghuis Zuid. Waar beide hofdames tegen wil en dank en trainster Iris het podium nog een keer onveilig gaan maken. Als Seniorengarde van de ROK dachten deze dames ook even wat consumptiebonnen te scoren. Echter, werkgroep Financiën -zuinigheid met vlijt is hun motto – heeft al laten weten dat zij een illegale dansgroep zijn die niet op de lijst van uit te geven bonnetjes staat. Vergelijk het maar met die antihelden uit Geffen die meenden stiekem aan de optocht in Oss mee te kunnen doen. Heel veel verder dan de eerste bocht kwamen ze niet.

Stiekem hoopt Grooote Oren natuurlijk wel dat de Seniorengarde hun dans helemaal af gaan maken. Misschien neemt hij wel wat extra ranja voor hen mee…

go poppen 4Och ja, ook dat nog. Hij is al even voorbijgekomen zonet; Adjudant Jan. Beste man, maar hij wordt echt een dagje ouder hoor. Laatst was hij zijn mooie witte overhemd vergeten. Je weet wel, waar dat glimmende karretje zo prachtig op uitkomt. Wilt ie zich verkleden als Assistent van de Grootvorst, staat ie in zijn hemd. En wie denken jullie dat er de schuld van krijgt? Juist. Die arme Monique. En wie had het zelf uit zijn kufferke gehaald? Juist.
Jan zelf.

Zeg het met bonnetjes en kom gezellig naar Hooghuis Zuid of moedig onze carnavalswagen aan in het centrum van het altijd zonnige Ossekoppenrijk. Allebei kan ook natuurlijk.

 

Groeten Grooote oren.grooote oren