Oss leek wel op zijn kop te staan in 1968, zoveel initiatieven werden er door de inwoners genomen om de stad leuker te maken. De haven werd in gebruik genomen, zwemvereniging Arethusa trok haar eerste baantjes, de Lievekamp opende de deuren voor het publiek terwijl ook de Filmliga de eerste films vertoonde. Ook het carnavalsfeest kreeg steeds meer liefhebbers en in datzelfde jaar zijn verschillende clubs opgericht. De Raauw Ossekar is er een van en is na al die jaren nog steeds niet te missen in het Osse carnaval.50 v2

Tien april 1968 werd in het vergaderzaaltje van de tijdelijke Sporthalkerk is de “Karnavals Vereniging Ruwaard” opgericht. Met niet lang daarna een echte Grootvorst -met veel Limburgse feestervaring- en ook alles wat bij een carnavals club hoort. Zoals een Dansgarde, wagenbouw, veel feesten en met voor nu een consumptieprijs om je vingers bij af te likken; fl 0,65!!!!! Na een vliegende start in het Rode Kruisgebouw aan de Kromstraat, gevolgd door een enorm succes in garage Riemersma aan de Euterpelaan, Tivoli, D’n Iemhof, Zaal de Jong en nu Residentie wijkcentrum de Hille is de Raauw Ossekar nog steeds springlevend.

Op zaterdagavond 14 april - 50 jaar en vier dagen later – wordt feest gevierd in het Oude Theater. Met live muziek van Xplain, afgewisseld met de DJ van Showtime. Zij gaan in een daverend samenspel voor een spetterende avond zorgen. Een vijftig jarig feest is geen carnavalesk jubileum, daarom is er geen protocol of receptie. Maar wel reden genoeg om heel Oss uit te nodigen voor een feestavond om nog lang op terug te kijken.

Zaterdagavond 14 april, 20.30 uur, het Oude Theater. Gratis entree.