ZATERDAGMIDDAG  JEUGD DISCO CARNAVAL (12:30-18:00 uur)     IMG 0290kl

In de Hille start vanmiddag het grote spektakel dat carnaval heet. De Raauw Ossekar maakt om half één de deuren open voor het Jeugddisco carnavalsfeest. De DJ draait zijn schuiven open en iedereen staat klaar voor een geweldige feestmiddag. Natuurlijk wordt veel jeugd verwacht, maar ook veel andere feestvierders komen aan waaien voor een gezellige middag. Onze Dansgarde en de Ieniemienies geven mooie optredens met Garde- en Showdansen. Er zijn veel activiteiten voor de kinderen, maar er kan ook volop over de vloer gerollebold worden. Met een laag confetti alsof het de Oostenrijkse sneeuw is komt dat allemaal goed. Bij de Raauw Ossekar is het alle carnavalsdagen gratis entree.

ZATERDAGAVOND Bal MASQUÉ (vanaf 20:00 uur) 

IMG 0480klIn de Residentie van de Raauw Ossekar is het zaterdagavond altijd groot feest. Grootvorst en Adjudant staan er helemaal klaar voor om met jou een geweldige avond te beleven. Met de Diskjockey die de hele avond aankleed met carnavalskrakers, ouwe gouwe en feestmuziek. En met jouzelf, aangekleed als…..   Wij zijn benieuwd naar hoe jij eruit ziet. Kom je met een kleurige outfit of strak en sexy, als broeder Tuk of Superman? Ben jij de mooiste man of vrouw van de avond, het gekste setje, dan wacht je nog een aardige prijs. Het is niet anders, wil je een lekker feestje vieren, kom naar de Raauw Ossekar in Wijkcentrum de Hille. En; een muntje kost niet meer dan twee euro twintig! Geopend om 20.00 uur

Avonden toegang vanaf 16 jaar.

ZONDAGMIDDAG OPTOCHTPARADE  (12:30-18:00 uur)

Net wakker geworden en je mooiste verkleedpak alweer aangetrokken? Ontbijtje erin, bekertje melk, maar dan rap als een speer op pad. Want ook vandaag is het CARNAVAL! Op zondagmiddag ga je in het Ossekoppenrijk natuurlijk naar de optocht in de stad met het hele gezin. Maar je kunt ook bij de Raauw Ossekar een gezellig feestje vieren. Tegelijk met de optocht begint ook het feest in de Hille om half één weer. Voor de kinderen is er de kinderbar met twee keer lekkers voor 1 munt! Ook beroemd is de Rokkie Kidskaart voor 2 munten. Terwijl jij lekker ontspannen jouw feestje viert met buren of vrienden worden de kids goed bezig gehouden. Nadat onze Jeugdgrootvorst Oskaris en zijn Adjudant de optocht hebben bewonderd komen zij naar onze Residentie de Hille. Kunnen ze mooi nog mee doen in de polonaise.

MAANDAGMIDDAG JEUGDCARNAVAL  (12:30-18:00 uur)

IMG 0906klBij de ingang worden de kinderen verwelkomd door de Raad van Elf, die meteen ook oplet of er geen kleintjes de straat op glippen. Het swingende Animatie Team staat klaar voor een geweldig portie vermaak voor de kleine feestneusjes. Muzikaal en volop in beweging houden zij de jeugd druk bezig op de dansvloer, samen met de discotheek. Daarbij geholpen door de onvolprezen knuffelolifant Rokkie blijven de voorste rijen in de zaal goed bezet met dansende en springende kids. Als die vanavond niet goed slapen … Tussendoor zijn er mooie optredens van Dansgarde en Ieniemienies met hun show en gardedansen. Er is een schminkhoek waar de kinderen nòg mooier worden gemaakt. Even relaxen en dan… weer verder feesten natuurlijk!

 

DINSDAGOCHTEND LEKKER LUIEREN IS OOK FEEST  (10:00-12:30 uur)
IMG 1053klEen traditie bij het carnaval in de Hille. Al lang voordat de Raauw Ossekar hun feestjes in het wijkcentrum kwam vieren was het Luierbal er al. Tien uur ’s morgens al kunnen vaders, moeders, opa’s en oma’s met hun allerkleinste kroost terecht voor een carnavalsfeestje op maat. Kinderen tot acht jaar mogen ook mee met hun ouders. Maar het feestje is toch wat rustiger bedoeld om de allerkleinsten ook lekker te laten ronddollen in hun eigen tempo.
Voor de ouders een mooi moment voor een paar fraaie foto’s, al of niet met Jeugdgrootvorst Oskaris en Adjudant of met knuffelolifant Rokkie. Ook deze morgen een optreden van één van de dansgroepen om vol verbazing van te genieten. Na half één gaat het feest geleidelijk over naar het middagprogramma.  .  

DINSDAGMIDDAG FAMILIEFEEST (12:30-18:00 uur)

IMG 1061klNa drie doldwaze dagen heeft iedereen natuurlijk zin in nòg een dagje feest. Deze middag kan dat nog steeds in de Hille, de zaal is dan al opgewarmd door het Luierbal. De snoepkraam staat klaar vol lekkernijen en het schminkteam is paraat voor nieuwe troepen kinderen. De DJ heeft zijn muziekkeuze nog eens goed opgepoetst en een schone kiel aangetrokken. Jeugdgrootvorst Oskaris is nog lang niet klaar met feesten en wilt er deze dag nog lekker tegenaan. Opgefriste dansmeisjes van de Ieniemienies en de Dansgarde. Zelfs Rokkie de knuffelolifant is niet stuk te krijgen en heeft verse batterijen in zijn ventilator gedaan. Het lijkt wel of er volgend jaar geen carnaval meer is. Gelukkig is dat niet zo…. Eind van de middag nemen onze Jeugdgrootvorst en zijn Adjudant afscheid van Carnaval. Hun grote klus zit er op.

 

DINSDAGAVOND AFSLUITINGSFEEST (vanaf 20:00 uur)

Alweer het staartje van een mooi carnavalsseizoen, de dinsdagavond in de Hille.  Grootvorst en Adjudant gaan eerst naar de Oss verbranding en komen dan terug naar onze Residentie de Hille. Onvermoeibaar gaan de Hoogheden over de dansvloer, opgezweept door feestelijke muziek en gesmeerd met een lekker biertje op zijn tijd. Natuurlijk zijn zij deze vier dwaze dagen moreel gesteund door de Raad van Elf, die ook hun mannetje hebben gestaan. phoca thumb l img 3196 webFeestvieren doe je samen, een goeie reden om ook deze avond bij de Hille binnen te vallen. Er is nog genoeg ruimte om er een TOP avond van te maken: het protocol laten we een klein beetje links liggen. Wel stoppen we op tijd deze avond, want morgen moet er ook weer opgeruimd worden. Maar we stoppen pas echt, nadat de Grootvorst en Adjudant en natuurlijk de Raad van Elf afscheid hebben genomen van Carnaval. Zij hebben dan voor de laatste keer tijdens deze vier dagen op het Raauw Ossekar lied tranen geplengd en iedereen gezoend… Oh ja, Wie helpt er mee met opruimen morgenochtend??

Avonden toegang vanaf 16 jaar.