Heel erg trots zijn wij  op onze beide dansgroepen; de Dansgarde en de Ieniemienies. Bij heel veel van onze feesten zijn zij erbij om ons en de bezoekers een prachtige show te laten zien. Soms gaan de jongedames er zelfs op uit om aan wedstrijden mee te doen. IMG 1909kl
Eens in het jaar organiseert de Raauw Ossekar  zelf een middag waar dansgroepen uit heel Nederland bij zijn. De meiden voeren show-, garde- en polodansen op. Tot over de dertig dansen staan dan op het programma, de een nog kleurrijker dan de ander. Veel Prinsen en andere Hoogheden gaan mee met hun dansgroep om hen aan te moedigen. Ook dat maakt er een extra bijzondere middag van!
De dansmariekes en showdansers laten zonder de druk van een wedstrijd zien wat ze kunnen. En kijken natuurlijk de kunsten van elkaar af. Het doel is een gezellige middag te hebben. Er is wel een jury aanwezig, maar die geeft vooral opbouwende tips.   En de enige prijs, die van het origineelste optreden, wordt mede bepaald door de deskundige jury en publieksjury. De publieksjury loopt in de zaal. De winnaars moeten wel goed vervoer hebben: de beker is nogal groot.
Entree 2,50 euro.